Kestopigmentointi

Kosmeettinen kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen, silmän- ja huultenrajojen pysyvää korostamista, se on tietynlainen ”kestomeikki”. Kestopigmennoinnit pysyvät ihossa 2-5 vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihosta riippuen ja ihon uusiutumisen myötä, kadoten lopulta kokonaan. Pigmennoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein.

Kestopigmentointi Shadow – tekniikalla

Shadow-tekniikka tehdään kestopigmentointilaitteella. Lopputuloksessa kulmat ovat pehmeät ja puuterimaiset kuin kevyt päivämeikki. Shadow-kulmat pysyvät ihossa yleensä 2-3 vuotta ja etuna siinä on, että se haalistuu tasaisesti koko käsitellyltä alueelta.

Kestopigmentointiin varataan aikaa 1-3 tuntia.

Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikanpäällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Käsiteltävä alue puudutetaan halutessa ennen pigmennoinnin aloittamista, jotta käsittely olisi mahdollisimman kivutonta ja mukavaa asiakkaalle. Puudutteet ovat geelimäisiä reseptivapaita pintapuudutteita. Käsittelyssä väriaine viedään ihon epidermiskerrokseen
pigmentointineulalla.

Jälkipigmentointi

Jälkipigmentointi tehdään 5-12 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Jälkipigmennoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmennoinneista kauniit ja kestävät.

Kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30%-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi.

Swiss Color® Kestopigmentointi

Käytämme kestopigmentoinnissa Swiss Color® Kestopigmentointi värejä ja laitteita, jotka tulevat Sveitsistä. Pigmentit ovat dermatologisesti testattu ja hypoallergeeniset. Niiden ainutlaatuinen koostumus minimoi allergisten reaktioiden riskin. Swiss Color® värit eivät sisällä rautaoksideja, vaarallisia atso-värejä, ei PAH- yhdisteitä (Polysykliset aromaattiset hiilivedyt), eikä kiellettyjä raskasmetalleja, tai vaarallisia aromaattisia amiineja kuten NDELA! Asiakkaiden turvallisuus on meille tärkeintä.

Kestopigmentoinnin esitietolomake

Lue esitietolomake. Voit myös tulostaa ja esitäyttää sen ja ottaa mukaasi kun tulet hoitoon.

Ohjeet pigmentointiin tulevalle sekä pigmentoinnin jälkeen

Uudet kestopigmentoinnit

Saavuthan ajoissa paikalle (n.10min ennen varattua aikaasi). Ennen pigmentointien aloittamistasta saat täytettäväksi esitietolomakkeen jonka käymme yhdessä läpi. Toiveesi huomioon ottaen suunnittelemme huolella tulevien pigmentointien mallin ja värin.

Pigmentointi

Pigmentointi tehdään hypoallergisilla väriaineilla ja työskentelyvälineenä on pigmentointineula jolla väri viedään ihon epidermiskerroksen. Toimenpide on yleensä puudutuksen jälkeen kivuton, mutta halutessasi puudutamme käsiteltävää aluetta lisää. Tavoitteenani onkin, että kokemus olisi sinulle mahdollisimman mukava ja kivuton. Pigmentoitava alue käydään läpi muutamaan kertan samalla käsittelykerralla.

Pigmentoinnin jälkeen

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitusta. Iho-oireiden lievittämiseksi käsittelyn jälkeen alueelle levitetään rauhoittavaa voidetta ja päälle laitetaan usein kylmäkääreet. Turvotus ja punoitus helpottaa yleensä jo seuraavaan päivään mennessä. Näin uudet pigmentointisi ovat tältä osin valmiit. Saat mukaasi jälkihoitovoiteen sekä kirjalliset hoito-ohjeet, jotka käydään yhdessä suullisesti läpi ja joita noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit jotka kestävät vuosia.

Jälkikäsittely

Me näemme jälkikäsittelyn merkeissä vielä 5-12vkon kuluttua, jolloin uusimme käsittelyn. Jälkikäsittelyt tarkoitus on viimeistellä pigmentoinnit, täyttää mahdollisesti vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa muutella vielä värisävyä. Jälkipigmentoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmentoinneista kauniit ja kestävät.

Kestopigmentoinnin vahvistaminen

Kestopigmentointisi haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi muuttua. Muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin ensimmäisiä pigmentointejasi tehtäessä, sillä ihon alla epidermiskerroksessa on jo
jonkin verran väripigmenttiä. Usein pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain yksi käsittelykerta.

Pigmentoinnin vahvistaminen

Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa. Jos olet aikaisemminkin käynyt laitattamassa pigmentointisi meillä voimme tarkistaa asiakasrekisteristä edellisen suunnitelman. Sinun toiveet huomioon ottaen suunnittelemme huolella vahvistettavien pigmentointien mahdolliset mallin korjaukset sekä värin.

Pigmentoinnin jälkeen

Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitus. Turvotus ja punoitus laskevat yleensä jo seuraavaan päivään mennessä. Konsultoimme sinua vielä kotihoidon osalta ja saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet, joita tarkasti noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit, jotka kestävät taas useita vuosia.

Kestopigmentoinnin kotiohjeet

Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää. Näitä ohjeita noudattamalla ihon paraneminen on nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen.

 • Älä kastele uusia kestopigmentointejasi vedellä (ei kasvovettäkään) seuraavaan 24 tuntiin
 • Lievää rupea kehittyy käsitellylle alueelle tulevina päivinä, ja väri näyttää vielä tummalta.
 • Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. Uusiutumisprosessi aiheuttaa myös värin hilseilyä. Hiutaleet (lievää kuorta) ei saa raapia pois tai vaurioittaa.
 • Jos raavit ruven pois, kudokseen voi kehittyä mikroarpea ja loput pigmenttivärit eivät kestä yhtä hyvin.
 • Pigmentointi tulos näyttää noin viikon verran 30% – 50% tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, ”hilseilee”, kuolleen ihosolukon mukana pois.
 • Silmänrajauksien yhteydessä esiintyy muita pigmentointialueita näkyvämpää turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Pieni muotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia.

Erityistä huomioitavaa pigmentoinnin jälkeen (seuraavat 4-7 päivää)

Eyeliner ja kulmat

 • Älä käytä kosmeettisia tuotteita.
 • Älä laita saippuaa tai öljyä.
 • Kestopigmentoinnin ensimmäisinä päivinä käsiteltyjä alueita ei saa puhdistaa (edes vedellä).
 • Älä hankaa, raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita.
 • Alue voidaan kevyesti taputella. Lievä rupi irtoaa itsestään. Jos sinä revit tai raavit, aiheutat mikroarpia.
 • Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.
 • Väri nyt viety ihossa tyvisolukerrokseen. Älä estä prosessia.
 • Ensimmäisellä viikolla et saa käydä solariumissa, saunassa eikä uimahallissa.
 • Vältä suoraa altistumista auringolle.
 • Älä kuori käsiteltyä aluetta.

Huulet

 • Älä suutele, erityisesti ei kosketusta partaan (siirto bakteerit).
 • Älä suunnittele käyntiä hammaslääkärille muutamaan päivään. Käsitellyllä alueella on hieno rupi. (tämä on epämiellyttävää sinulle, koska se luo kiristää).
 • Varmista, että lasit joista juot ovat puhtaita.
 • Myöhemmin auringonoton aikana on syytä käyttää UV suojakerrointa huulille.
 • Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi herpeksen hoitoon tarkoitettua voidetta. Jos sinulla on vahvataipumus huuliherpekseen, kannattaa syödä ennalta ehkäisevä kuuri sisäisesti
  (reseptilääke).